Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaCsak az első 45 másodpercet nézd meg

Csak az első 45 másodpercet nézd meg, arra kérünk, a többi más simán menni fog. A megható dokumentumfilm egy Paragua-i szeméttelep környékén élő gyerekekről és annak családjaikról szól.

A lenti videó egy Paraguay-i gyerekcsapat történetét mondja el, akik szemétből készült zenekarban játszanak.

 

A világ minden évben több milliárd szemetet halmoz fel. A világon sok országban olyan szegény a lakosság, hogy kénytelenek mások szemetét összekaparni, ebből élnek meg. A Cateurában élő emberek a szemetet szépséggé alakították át.

 

A Landfill Harmonic dokumentumfilm egy zenekar életét követi nyomon, egy olyan zenekarét, ahol a gyerekek szemétből készült hangszereken játszanak. Minden nap 1.500 tonna szemetet szállítanak a környékre, a szeméttelepeken nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is dolgoznak. Favio Chavez, aki technikusként dolgozott valami többet akart adni a fiatal generációnak, így születtek meg a szemétből készült hangszerek, hegedű, cselló, és sok más hangszer.

 

Cateurában egy hegedű többe kerül, mint egy egész ház. A Recycled Orchestra/Újrahasznosított zenekar annyira népszerű lett a gyerekek körében, hogy egy adott pillanatban több volt a zenész, mint a hangszer. A csapat már a világ több pontján adott koncertet, sőt, egy dokumentumfilm is készül már róluk, ami valamikor 2014-ben készül el.

 

 

 

 

 

Forrás: twice.hu

 

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

- 2013. 07. 23. 11:06

Kedves szerző!Nem kötekedésből vagy okoskodásból, de nem a zenekar készült szemétből, hanem a hangszerek...A zenekar fogalma (általában, bár ma sajnos egyre kevésbé) hangszereken játszó emberek közösségét jelenti,így kizártnak tartom, hogy a zenekar szemétből készült volna...
Amúgy fantasztikus és kreatív.