Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

vissza96 évesen tört a slágerlisták élére, mindezt pusztán szerelemből

Fred Stobaugh 73 év házasság után megözvegyült. Most 96 éves és életében először dalt írt, méghozzá egyetlen szerelmének: a feleségének. Most világszerte az ő dalát hallgatják.

Fred Stobaugh 96 éves és 73 évig élt boldog házasságban, az ő imádott Lorraine-jével, aki 91 évesen, tavaly áprilisban meghalt. 1938-ban első pillantásra szerettek egymásba, ami Lorraine halálával sem ért véget - mondja Fred.


Ezért gondolta úgy, hogy be kell neveznie az Illinois-i Green Shoes Studio online énekes-dalszerző versenyére. Bár a helyi tehetségek felfedezésére kitalált versenykiírás egyetlen feltételének sem felelt meg, a szervezők úgy érezték, segíteniük kell Frednek, aki korábban megírta dalszövegét és feladta a postán. A stúdiónál pedig alaposan meglepődtek, amikor a sok online jelentkezés után egyszer csak postai levelet kaptak. Fred a levélben azt írta, tudja, hogy kész számot vártak a pályázatra, de az ő hangja inkább elijesztené az embereket, ezért mellékelte csak a szöveget.

A stúdió felajánlotta Frednek, hogy dalt íratnak a szöveghez, amit fel is vesznek a stúdiójukban, méghozzá profi zenészekkel. 

 

És megszületett az igazi szerelemdal:

 

 

 

A stúdió szerint ez a legőszintébb és leghitelesebb dal, amit valaha elkészítettek náluk. A Sweet Lorraine című szám ma már toronymagasan vezeti az iTunes összesített énekes-dalszerző kategóriáját, és jelenleg az egyik legnépszerűbb szám a neten. A készítéséről szóló dokumentumfilmet már kétmillióan látták, benne azzal a megható jelenettel, amelyben Fred először hallja a dalát.

 


Film a dal készítéséről:

 

 

 

 

Forrás: pozitivnap.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.