Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaA néven múlik?

Új néven folytatja a működést az MDF, miután a vasárnapi országos gyűlésen a tagok 76 százaléka támogatta az erre irányuló javaslatot. A párt új neve a Jólét és Szabadság (JeSz) lett, a tagok az új szerkezetet és az új irányvonalat is elfogadták.

 

Hollós János, a párt sajtófőnöke a szavazást követően az MTI-nek elmondta, az új név mellett a tagok az új szerkezetet és az új irányvonalat is elfogadták, ezt 90 százalékos többséggel. A párt hivatalosan a következő küldöttgyűlés után változtatja meg a nevét, erre várhatóan február elején kerül sor - mondta.

 

Makay Zsolt pártelnök a gyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az MDF vasárnap lezár egy korszakot, rendbe teszi szellemi és ideológiai alapkérdéseit és egyértelműsíti, hogy filozófiai alapja az Antall József által megfogalmazott polgári eszme. Szavai szerint az MDF számára az "Antalizmus az, amelyen újrakezdi", de egyben új fejezetet is nyit egy új politikai nemzedék bekapcsolásához. Kijelentette, a párt meg akarja teremteni annak az alapjait, hogy az e-párt és az e-demokrácia jegyében a küldöttek mellett a párt minden tagja részt vehessen a döntésekben.

 

Forrás: MTI

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.