Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaGong a szélben

December 10-én 24 nagykövet járt Gödöllőn, hogy a megismerkedhessenek a magyar EU elnökség kiemelt helyszínével, Gödöllővel. Greg Dorey brit nagykövet a látogatásról az alábbi blog bejegyzést írta.

 

A hagyomány és a modernitás kéz a kézben jár a gyönyörűséges gödöllői kastélyban, amely a magyar EU elnökség ideje alatt a legtöbb miniszteri találkozó helyszíne lesz.

 

A kastély 20 évvel ezelőtt még romokban állt, de a múlt pénteken Martonyi János külügyminiszter és Gémesi György Gödöllő város polgármestere meghívta a diplomáciai testületeket, hogy megtekinthessék a fejlődést és a helyszínt. Fantasztikus, hogy néhány hónap alatt mennyit tettek azért, hogy ezt a csodálatos történelmi Grassalkovich épületet felújítsák. Jó néhányan részt vettünk a város központjában lévő Világbéke Gong megszólaltatásában is, - még ha csak azért, hogy a jeges, metsző hidegben melegen tartsuk magunkat.

 

A kastélyból csak úgy árad a történelem. Azok közül, akik megfordultak a Királyi Kastélyban (többek között Edward Wales-i herceg és Lord Baden-Powell a cserkészet atyja) legelőször a hőn szeretett Erzsébet királyné (Sisi) jut eszünkbe. Biztos vagyok, hogy Sisi közismert protokoll iránti ellenszenvével az EU miniszterek nem fognak találkozni jövő évi ittlétük alatt.

 

Továbbra is rengeteg tennivaló van, mielőtt Gödöllő januárban megnyitja kapuit az EU előtt, de biztosítottak minket arról, hogy még Karácsony ideje alatt is dolgozni fognak azon, hogy minden készen és rendben legyen. Az a tapasztalat, mely szerint a Magyar Kormány, még ha az utolsó pillanatban is, de megoldja a dolgokat, biztosít afelől, hogy minden rendben lesz a kezdéskor!

 

Biztos, ami biztos, aznap este, amikor az anglikán egyház éves összejövetelére mentem, bíztatásként elmondtam egy imát.

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.