Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaGödöllőn dől el, hogy merre tart Európa

Pár nap és Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztjét. Az uniós országok közötti megbeszélések központja a gödöllői Grassalkovich-kastély lesz, ahol a következő hónapokban kétszáz rendezvényt tartanak és több ezer embert várnak.

 

A kastély lovardájából alakították át a termet, ahol pár hét múlva Európa legfontosabb politikusai tanácskoznak. Most 400 miniszter, államtitkár fogadására képes, a tolmácsok 27 nyelvre fordítják majd az elhangzottakat.

 

Az épületben 30-40 helyiséget újítottak fel. Nem csak a falak festésénél figyeltek a részletekre. A kályhák is pont olyanok, mint újkorúkban.

 

„Maguk a lakosztályok a királyi gyermekek lakosztályai voltak” – mondta Gönczi Tibor a Gödöllői Kastély igazgatója a VIP szobákról, amiket például az uniós biztosoknak tartanak fenn.

 

„Természetesen az áramszolgáltatással fel vagyunk készülve, természetesen a szélessávú internet is megvan nemcsak mi, hanem a Művészetek háza sajtóközpontja is” – mondta Gönczi Tibor a Gödöllői Kastély igazgatója.

 

A kormány azért döntött a gödöllői kastély mellett, mert a város közel van Ferihegyhez, a delegációk nem bénítják majd Budapest közlekedését. Gödöllőn viszont számítani kell lezárásokra.

 

A kormánybiztos szerint a következő fél év egész Magyarország számára fontos lesz.

 

„Ezeken a tanácskozásokon dől el, hogy merre megy Európa. Itt mutathatja meg Magyarország, hogy mennyire képes a 27 nevében olyan kompromisszumokat kidolgozni, hogy egész Európa mehessen előre” – mondta Robák Ferenc kormánybiztos.

 

Forrás: rtlklub.hu

Fotó: muemlekem.hu


 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.