Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaLezárások január 14-én!

A Királyi Kastélyban megrendezendő EU-tanácskozások miatt a kordonok építését január 10-vel megkezdték és 13-ig befejezik a terület lezárását. A kordonok június 30-ig a helyükön maradnak, azokat nem bontják el, a gépjármű közlekedést megnyitással biztosítják majd.

 

Mint ahogy korábban erről hírt adtunk, a programok ideje alatt különféle biztonsági intézkedésekre fog sor kerülni, a legelsőre január 14-én. A lenti táblázatban foglaltuk össze, hogy mindez miképp érinti a gépjármű, gyalogos forgalmat, továbbá a busszal közlekedőket.

 

Biztonsági intézkedés

 

Autóval közlekedők

Gyalogosok

Volánbusz, HÉV közlekedés

 
 

Lezárásra kerül az Ady Endre sétány, a Honvéd utcától tilos a behajtás.

Az elzárt terület az Ady sétányon a  zeneiskolánál, a  Martinovics utcánál kezdődik, és a 3-as úti kereszteződéséig tart.

Az Ady sétány lezárása miatt a Volánbusz terelő úton közlekedik, a Tessedik Sámuel utca – Honvéd utca irányába.  Az utasok a Szabadság téren, és a Gomba előtt (  Honvéd utcánál )  szállhatnak fel a járművekre.  

 

Az Ady sétány szervizútján mindkét irányba lehet közlekedni, de megállni, parkolni tilos.

Lezárás alatt lesz az Alsóparknak a zeneiskola és a 3-as út közti szakasza is a Testőrlaktanya és a Művészetek Háza között.

 

Parkolni lehet:
• Vasút állomás parkolójában,
• a Palotakert lakótelep alsó részén,
• a volt Rézgombos feletti parkolóban,
• a Martinovics utcai óvoda parkolójában

A kordonon belülre csak előre kiadott arcképes engedéllyel lehet belépni, , ezért fontos, hogy mindenkinél legyen személyi igazolvány, és lakcímkártya.

A HÉV közlekedését a lezárások nem érintik.

 

 

A lezárások kizárólag a tanácskozások ideje alatt lesznek érvényben, így reggel 8-9 óra között kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani a delegációk helyszínre érkezéséig a 3-as úton. Ezt követően ismét zavartalan lesz a közlekedés a tanácskozás végéig, azaz várhatóan 15-17 óráig. Ekkor kerül majd sor az újabb időszakos lezárásra, amíg a küldöttségek el nem hagyják a helyszínt.  A rendezvények ideje alatt a 3-as úton a kordon melletti részen tilos a megállás és a parkolás az út mindkét oldalán.

 

Az alábbi térképen a korlátozásokat és az elkerített területeket jelöltük be. Ezzel is szeretnénk segíteni, hogy könnyebben lehessen közlekedni ezen időszak alatt.

 

 

A lezárásokból és a forgalomkorlátozásokból adódó kellemetlenségekért megértéseteket kérjük.

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.