Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaGödöllő fél évig az EU középpontjában!

Gödöllő lesz a központi helyszíne az Európai Unió Tanácsa 2011. első félévi magyar elnökségi eseményeinek. Ezt Robák Ferenc kormánybiztos jelentette be az augusztus 11-ei kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Az államfői csúcsértekezletet Budapesten, a Parlamentben tarják, a tizenhat miniszteri szintű tanácsülés közül tizennégyet, valamint további húsz konferenciát Gödöllőn, a Királyi Kastélyban rendeznek meg. Egy tanácskozást rendeznek Debrecenben, egyet pedig Balatonfüreden.

 

Gémesi György, Gödöllő város polgármestere elmondta:
„A kormánynak ez a most véglegesített döntése hatalmas elismerés Gödöllő városának és a teljes lakosságnak egyaránt. Ez óriási öröm és megtiszteltetés a számunkra, hiszen a kormány ezzel elismerte az elmúlt 20 évben elvégzett erőfeszítéseinket és munkánkat. Ezzel együtt természetesen óriási felelősség is hárul ránk. Mi azon leszünk – az előkészületek és a rendezvények alatt is –, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk az eseményeknek, és Gödöllő méltó helyszíne legyen az európai uniós tanácskozásoknak. Gödöllő ezzel végleg felkerült Európa térképére, és mindent megtesz azért, hogy öregbíthesse Magyarország jó hírnevét a világon.”

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.