Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaKovács Henri bemutató edzést tart Gödöllőn

A fiatal magyar díjugrató Janik Attila lovardájában a helyes ülésről, tartásról, saját tapasztalatairól tart edzést és osztja meg élményeit a kezdő és tapasztaltabb lovasokkal.

 

Kovács Henri az év nagy részét az Egyesült Államokban tölti, ezúttal azonban hosszabb ideig van itthon. A népszerű díjugrató a korábbi években csak karácsonyra jött haza egy-két hétre, most azonban több hónapig itthon van, csak áprilisban utazik vissza.

 

Ha már itthon van, akkor azonban próbál hasznos dolgokat csinálni. Január 29-30-án fiatal, kezdő díjugratóknak tart edzést Gödöllőn Janik Attila lovardájában a helyes ülésről, tartásról, saját tapasztalatairól.

 

„Ez lesz az első ilyen bemutató jellegű edzésem, ami fiatal korom miatt így is nagy megtiszteltetés. Ebben valószínűleg szerepet játszik, hogy kíváncsiak mit tanultam a tengerentúlon, hiszen tudják, hogy a világ egyik legjobb edzője, Katie Monahan-Prudent a trénerem” – mondta Henri.

 

Az idén 21. életévét betöltő lovas úgy tudja, a tanulni vágyók csoportokra lesznek osztva. Így a kezdőknek megmutathatja, milyen a helyes alapülés, míg a tapasztaltabbaknak apró finomításokban segít majd.

 

„Amikor Amerikába költöztem, nekem se volt jó az alapülésem, nem volt kiforrott. Azóta azonban megtanultam sok mindent, ezt igyekszem átadni a tanulni vágyóknak” – mondta Henri, aki hozzátette, roppant örült a felkérésnek.

 

Bár tapasztalata alapján máskor, magánjelleggel is oktathatna, de a versenyidőszakban nem akart belevágni, mert nem tudna odafigyelni mindkettőre. Ez azonban egy felkérés, amit szívesen vállalt.

 

Henri ezen a hétvégén azonban még Németországba, egy ló árverésre lesz hivatalos. Bár még sose volt ilyen rendezvényen, nagyon várja már. „A család egyik barátja hívott meg, de én biztos nem veszek magamnak lovat. Azonban ha ő kikéri a véleményemet, szívesen segítek neki”.

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.