Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaLokálpatrióta Estek – Lantai-Csont Gergely kiállítása és élménybeszámolója, a Lokálpatrióta fotópályázat díjátadója

Május 8-án a Lokálpatrióta Esték rendezvénysorozat keretében nyílt meg Lantai-Csont Gergely fotográfus „Történetek Afrikából” cím kiállítása a Művészetek Házában.

A fotós már több alkalommal is bejárta Afrikát, ahol számtalan felvételt készített az ottani emberekről, a fekete kontinens kulturális sokszínűségéről. A 24 éves közgazdász fiatal – akinek fotói a National Geographic Magyarország magazintól kezdve számtalan lapban jelennek meg – legutóbb 2013-ban járt Afrikában, ahol négy hónap alatt 11 országot keresett fel, mint az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) fotósa. A kiállítás a Nagy Kelet-Afrikai Expedíció első felének mozzanatait mutatja most be. A megnyitó után került sor arra a beszélgetésre, melyen Lantai-Csont Gergely beszámolt a tavalyi útjáról, kissé közelebb hozva Afrikát a gödöllőiekhez.

 


Az est keretein zajlott le a Facebookon meghirdetett, a Lokálpatrióta Klub által kiírt fotópályázat díjátadása is. A Lokálpatrióta Klub négy fordulóból (tavasz, nyár, ősz, tél) álló pályázatot hirdetett abból a célból, hogy Gödöllőről minél több saját készítésű szép, igényes felvétel készülhessen, melyen bemutatásra kerüljön egy adott évszakhoz kapcsolódóan lakóhelyünk jellegzetes természeti, építészeti, társadalmi, kulturális értéke. A beérkezett pályaműveket a közönség szavazatai (like-jai) mellett szakmai zsűri (Danis János fotóművész, Tóth Péter fotóművész és Pecze Dániel alpolgármester) bírálta el. A beérkezett alkotásokból készült kiállítás ugyancsak a Művészetek Házában látható. A díjakat Lantai-Csont Gergely, Pecze Dániel és Tóth Tibor alpolgármesterek és Danis János adta át.

 


A Gödöllő tavasszal pályázat helyezettjei: 1. Petényi Edina, 2. Maul Dóra, 3. Turoczi Anett. Az évszak szakmai különdíját Mácsárné Hevesi Mária kapta.


A Gödöllő nyáron pályázat helyezettjei: 1. Merkl Kinga, 2. Bittó Dalma, 3. Bardi Tünde. Az évszak szakmai különdíját Merkl Kinga kapta.


Az őszi Gödöllő pályázat helyezettjei: 1. Merkl Kinga, 2. Bardi Tünde, 3. Király Gábor. Az évszak szakmai különdíját Nemere Judit kapta.


A Zimankós Gödöllő pályázat helyezettjei: 1. Kiss Attila, 2. Bardi Tünde, 3. Király Gábor. Az évszak szakmai különdíját Kiss Attila kapta.


A fotópályázat legjobb képének a zsűri Kiss Attila pályázatát választotta.

 

 

 

Forrás: godollo.hu

(c) Reményi Krisztián felvételei

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.