Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaÚjabb tanácskozás Gödöllőn - január 27-28.

2011. január 27-én és 28-án a Királyi Kastély ismételten tanácskozási helyszín lesz, melynek során az internet biztonságáról is egyeztetnek az EU és az USA bel- és igazságügyi szakértői. A felállított kordonok nem kerülnek elbontásra, de az Ady Endre sétány ez alkalommal nem lesz lezárva a forgalom elől.

 

Az internet biztonsága, a számítógépes bűncselekmények elleni küzdelem hatékonyabbá tétele is téma lesz az Európai Unió és az Egyesült Államok magas szintű szakértői tanácskozásán, csütörtökön és pénteken Gödöllőn.

 

A csütörtöki és pénteki tanácskozáson az Egyesült Államok belbiztonsági és igazságügyi tárcáján, valamint a soros magyar elnökségen kívül képviselteti magát az Európai Bizottság, több uniós ügynökség (az Europol, az EU rendőri ügynöksége, az Eurojust, az EU ügyészi koordinációs szervezete, a Frontex, az EU határőrizeti ügynöksége és a Cepol, az uniós rendőri vezetők együttműködését szolgáló szervezete), továbbá a magyart követő lengyel soros elnökség és az EU Tanácsának főtitkársága.

 

A tanácskozás egyik fő témájáról, az internet határokon átnyúló jellege miatt egyre terjedő számítógépes bűnözés elleni küzdelemről, valamint az internet biztonságáról a magyar EU-elnökség miniszteri szintű konferenciát szervez április 12-13-án.

 

Szintén a kétnapos találkozó napirendjén szerepel a légiutas-nyilvántartási (PNR - Passenger Name Record) adatok, illetve az adatvédelem kérdése, a résztvevők megvitatnak migrációs és emberkereskedelemmel összefüggő kérdéseket is.

A megbeszéléseken kitérnek a terrorizmus elleni küzdelem aktuális kérdéseire, továbbá arra, hogyan vehetnek részt az EU tagállamai abban a vízumprogramban, amely az Egyesült Államokba történő könnyített beutazást szolgálja, illetve milyen feltételekkel vehetik igénybe az utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszert (ESTA).

 

Forrás: hirkozpont.magyarorszag.hu
Fotó: Kovács András/eu2011.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.