Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaCsak a tűzoltásra elég 31 milliárd az önkormányzatoknál

31 milliárd forint az önkormányzatoknak csak tűzoltásra elég – mondta Gémesi György az atv-ben készült interjúban. A beszélgetés összefoglalóját itt olvashatjátok, az egész interjút pedig az alábbi linken nézhetitek meg.

 

31 milliárd forint az önkormányzatoknak csak tűzoltásra elég – mondta Gémesi György. Az Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke így reagált arra, hogy Tállai András, önkormányzati államtitkár azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem tudni, hogy mennyire eladósodottak az önkormányzatok, így pontosan mennyi a számlatartozásuk, hitelállományuk és a kibocsátott kötvényeik értéke. Hamarosan elkezdik a tartozások felmérését és az erre a célra rendelkezésre álló 31 milliárd forintból megpróbálják felszámolni a problémát.

 

A nehéz helyzetben lévő önkormányzatok ebből a pénzből kaphatnak kiegészítést - tette hozzá a szakállamtitkár. Az Önkormányzatok Szövetsége egyeztetne a finanszírozásról, márciusra terveznek egy egyeztetést a minisztériummal. Gémesi György azt mondja: legalább annyi pénz kell a finanszírozásra, mint 2010-ben.

 

Forrás. atv.hu


A videót itt nézhetitek meg!

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.