Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaElfogadott költségvetés

A képviselő-testület február 3-án tartotta 2011. évi első ülését a városházán. A közel harminc napirendi pont közül dr. Gémesi György polgármester előterjesztésében elsőként az önkormányzat idei költségvetését tárgyalták meg és fogadták el 12 igen szavazattal, két nemmel és egy tartózkodással.

 

A város bevételeinek egynegyede származik állami támogatásból, a többi az önkormányzat saját bevétele. Érdekesség, hogy az idén a múlt évinél 56 millió forinttal többet, 216 millió forintot vonnak el Gödöllőtől a városra jutó személyi jövedelemadó hányadból a szegényebb települések támogatására.

 

Az állami támogatás a korábbi évekhez hasonlóan csak egy részét fedezi a közalkalmazottak és köztisztviselők bérének, amely a múlt évi szinten marad. Bár a költségvetés szűkre szabottan finanszírozza a város működését, csoportos létszámleépítésre nincs szükség.

 

A gazdálkodás biztonságához az idén is kiemelkedően járul hozzá a helyi iparűzési adóbevétel. Biztató, hogy 280 millió forint összegben fejlesztési tartalék is rendelkezésre áll.

 

A feszes költségvetés ellenére a város az idén is tovább épül, szépül. Folytatódnak a múlt évről áthúzódó beruházások, a Főtér program után a Norvég Alap támogatásával megvalósuló fejlesztések kiemelkedő jelentőségűek. A „Várostörténeti és kulturális szempontból jelentős helyszínek rehabilitációja, többcélú hasznosítása” című nyertes pályázat révén 554 millió forintot használnak fel.

 

Az elmúlt évek esőzései következtében egyre több helyen alakultak ki vízmosások, a meglévő vízelvezető árkok pedig több helyen tönkrementek, szükséges a helyreállítást idejében elkezdeni. Ezt a célt – például a Szilhát utcai csomópontban és a Lázár Vilmos utcában – a lakásalap 76 millió forintja szolgálja.

 

A fejlesztések előkészítéseként tervek készülnek a Petőfi és az Erkel iskola tornatermének építésére valamint a Hajós Iskola felújítására. Intézményi felújításokra 100 millió forintot költ a város. Ezen belül a könyvtár felújítására 31 millió, az Erkel iskola régi nyílászáróinak teljes cseréjére 25 millió forint fordítható.

 

Forrás: godollo.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.