Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaA sport és a kultúra továbbra is kiemelt jelentőségű

Az önkormányzatok nehéz helyzete ellenére Gödöllő városa továbbra is az eddigi évekhez hasonló mértékben támogatja a kulturális egyesületeket, a sporttámogatási keret pedig 10 millió forinttal (több mint 25%-al) emelkedett.

 

A sportot 10 milliós többlettel támogatja az önkormányzat. A városi sportkoncepcióban elfogadott irányelvek szerinti feladatok fedezete 46,5 millió forint.

 

Ebből 5 millió forint a Táncsics Mihály úti városi sportcentrumban megvalósuló iskolai testnevelés órák, diákolimpiai és iskolai versenyek, egyéb szabadidős sportrendezvények  és városi sportnapok finanszírozását szolgáló keret.

 

 

(Az itteni beruházások előtt a leromlott sporttelep fenntartása évi tízmillió forintjába került az önkormányzatnak.)

 

Új forrás a városi egészség- és sportnevelési program 5,5 millió forintos kerete is: ebből állja a város a szeptember 1-jétől az általános iskolák 1-3. osztályaiban bevezetésre kerülő mindennapos testedzést.

 

A város továbbra is támogatja kiemelt kulturális és művészeti csoportjait, s mintegy 12 millió forint céltámogatással finanszírozza a Barokk Év eseménysorozatát – ebből is főként városi műhelyek részesülnek.

 

Forrás: godollo.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.