Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaElhunyt Buzánszky Jenő

Nyolcvankilenc éves korában, január 11-én elhunyt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsó élő tagja, adta hírül az MTI. Játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, melyen ezüstérmet szerzett a válogatott. Buzánszky Jenőtől azzal a képpel búcsúzunk, amit 2005 októberében a GEAC pályán, jótékony célú mérkőzés alkalmával készíthettünk róla.

A szomorú hírt a volt futballista fia közölte a FourFourTwo.hu-val, mely alapján az egykori kiváló hátvéd az esztergomi kórházban este 8 órakor hunyt el.
Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportember december 12-én került az esztergomi kórházba, ahol kétszer megoperálták, s azóta is ott kezelték, előbb az intenzív osztályon, majd a belgyógyászaton.

 


Buzánszky Jenő 2011 óta volt a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.
A székelyföldi árvízkárosultak megsegítésére folytatott gödöllői gyűjtőakció keretében 2005. október 22-én megrendezett jótékonysági labdarúgó mérkőzések bevételét Kobátfalva Gálfi Sándor Általános Iskolájának újjáépítésére, rendbehozatalára ajánlották fel. Az egyik mérkőzés kezdőrúgását elvégző Buzánszky Jenőt Lothar Matthäus is köszöntötte a kezdőkörben...

 

 

 

Forrás: godollo.hu

 

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.