Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaEurópai Uniós játékok a Petőfiben

A 2010/11-es tanévben a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a diákélet középpontjában az Európai Unió áll, melynek során a gyerekek egy egész éves projekt keretében ismerkednek a tagállamokkal.

 

Az első tanítási napon, az iskolagyűlésen minden osztályból egy gyerek kihúzta egy ország nevét. Ez lett az osztály országa, melyet egész évben képviselnek a gyerekek. Minden osztály egy bizonyos ország kultúrájában mélyült el, de egymás munkáját is figyelemmel kísérik.

 

A félév során rengeteg izgalmas feladatuk volt az osztályoknak. Minden hónapban pár percben mutatják be az országukat egy iskolarádiós műsor keretén belül. Szeptemberben az iskolai akadályversenyen minden állomáson egy ország jellegzetes sportját ismerhettük meg, mint például a francia petanque-ot, vagy a finn asszonyhordást. Volt, aki zászlókkal érkezett, valaki jellegzetes ételt hozott, de olyannal is volt, aki egy jelenetet adott elő az országából.

 

Karácsonyra plakátot készítettek az ország adventi hagyományaiból, de a leglátványosabb feladat az volt, mikor verset kellett mondani az adott ország nyelvén.

 

Az osztályok fantasztikusan helyt álltak, láttunk görög táncot, hallottunk litván nyelvtörőt, francia körjátékot, szlovák verset, és még sorolhatnám. A gyerekek nagyon élvezik a feladatokat, folyamatosan gyűjtenek, kutatnak, büszkén képviselik a kihúzott országot.

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.