Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaSportdiplomáciai siker - EU-elnökség

Elégedetten, a megbeszéléseket sikeresnek ítélve távoztak Magyarországról az európai uniós sportminiszterek a kedden és szerdán Budapesten és Gödöllőn rendezett informális találkozójuk után.

 

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára kiemelte, a szervezés hibátlan volt, az EU 26 tagállamából érkezett sportvezetők mindegyike dicsérte a magyar rendezésű kétnapos konferenciát, illetve a hétfőn és kedden rendezett uniós sportfórumot.

 

"Kedden nagyon hasznos kérdéseket, felvetéseket és javaslatokat kaptunk az uniós sportminiszterektől, ők vannak a legközelebb a sport világához, s kétségtelenül nagy szerepük volt abban, hogy ezek az egyeztetések pozitívan zárultak, itt ugyanis nem a nemzeti érdekekről beszéltünk, hanem egy közös, uniós szintű hozzáadott értékről a sport területén" - fogalmazott az államtitkár.

 

Czene hozzátette, májusban, Brüsszelben, az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács keretében rendezik meg a miniszterek hivatalos, formális ülését, és ekkor határoznak azokról az irányelvekről, amelyek mentén 2014 és 2020 között megvalósulhat az uniós sport keretprogram, s amelyekről az elmúlt napokban, a magyarországi eseményen egyeztettek.

 

"A magyar EU-elnökség számára hatalmas siker lenne, ha májusban papíron prezentálhatnánk ezeket az irányelveket és a prioritást kapott témákat, s ezeket a formális ülésen elfogadnák" - mondta Czene. "Ugyanakkor az is nagy előrelépés lenne, ha az utánunk következő lengyelek soros elnöksége alatt sikerülne elfogadtatni mindezt, mert akkor elmondhatnánk, hogy a két ország EU-s elnöksége idején történt előrelépés a sport területén".

 

Forrás: MTI
Fotó: Kovács András/eu2011.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.