Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaDr. Szendrő Péter a tehetséggondozás életműdíjában részesült

A Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elnevezésű díj Életműdíjában részesült Szendrő Péter professzor, a Szent István Egyetem első rektora, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, Snétberger Ferenc Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas gitárművész, zeneszerző és Singer János pszichológus, a budapesti Káldor Miklós Kollégium igazgatója. MTI Fotó: Illyés Tibor

A díjak június 2-i átadásán, a Magyar Nemzeti Múzeumban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 2008-ban - húsz évre szólóan - elindított Nemzeti Tehetség Programot értékelve azt mondta, sikerült az Országgyűlésben konszenzust teremteni, a programot valamennyi párt támogatta, ennek köszönhetően évente 350 ezer fiatalnak segíthetnek tehetsége kibontakoztatásában.
Közös sikernek nevezte azt is, hogy mára Magyarországon a tehetséggondozásról nemzeti közmegegyezés alakult ki. Erre utalva közölte, tavaly 333 ezren ajánlották fel adójuk 1 százalékát a nemzeti tehetségprogramra, ez idei forrásként 2,8 milliárd forintot jelent.

 

MTI

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.