Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaMegnyílt az új gyepmesteri telep

Kiállta a próbát hétfőn az új gyepmesteri telep városunkban. Az avatás napján több tíz milliméter eső öntözte a Körösi Csoma Sándor utcában a Vásártéren felépített kutyaszállást, de a bokszok betonja száraz maradt, a menedéket kapott mintegy húsz eb sem ázott el kutyául. A tágas futtató azonban most még üres maradt.

Köszöntőjében dr. Gémesi György polgármester elmondta, Gödöllő fontosnak tartja azt, hogy ne az utcákon kóboroljanak a gazdátlan kutyák. Az eddig működtetett telep ideiglenes volt, nem is a város tulajdonában álló ingatlanon üzemeltette a VÜSZI Kft. A 22 millió forintos beruházás óriási előrelépés, az igényes kialakítás megfelel a század követelményeinek. Akár őrizhető is lesz a telep szükség esetén.

Az őrzésről máris gondoskodik Bobi, a telep első lakója, egy kaukázusi eb, tette hozzá Lantai Csaba, a VÜSZI Kft. igazgatója. Büszkén tette hozzá: őt az üzemeltető fogadta örökbe. 

A gyepmesteri telep az állatbarát civilek támogató figyelmét élvezi. A nyitás napján is számosan megjelentek a közismerten elkötelezett kutyabarátok közül, Halász Árpádtól a Gödöllői Kutyaközpont vezetőjétől a Pécsi Ildikó - Szűcs Lajos színész-sportoló házaspáron át Radnóti László riporterig, aki a Gödöllői Állatotthon Egyesület elnöke. Fiatalok is simogatták az állatokat, a ketrecekbe is bementek.

Pécsi Ildikó verssel készült. Branyiczky Rita Kóbor Kutya című költeményét mondta el, aminek a végén kifejezte meggyőződését az iránt, hogy aki ide kerül, annak szerencséje lesz. Ebben a gondolatban is egyezett a véleménye az esemény másik gödöllői díszpolgár résztvevőjével, dr. Bodó Szilárd állatorvoséval.

Az ünnepélyes szalagátvágást a telep lakói számára még izgalmasabb esemény, tízórai követte, fogápoló jutalomfalattal.

 

 

Forrás: godollo.hu

 

 

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.