Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaEbugatta Kutyás Piknik 2016

A múlt évhez hasonlóan: ismét napsütés, sok ember és körülbelül 300 kutya. Ez jellemezte a Belvárosi Napok vasárnap délelőtti legfőbb eseményét, az Ebugatta TV által negyedik alkalommal szervezett Ebugatta Kutyás Pikniket, amire nemcsak Gödöllőről, hanem más településekről is érkeztek négylábúak – természetesen a gazdájukkal együtt.

A rendezvény főszervezője, Petrus Krisztina elmondta, hogy az érdeklődők száma a piknikre messze meghaladta a szóban forgó 300-at, de egyszerűen kénytelenek voltak valahol meghúzni a jelentkezési határt több szempontból is.
A kilátogatók a Gödöllői Kutyasport Központ műsora és a kutya szépségverseny mellett egy PettBull funkcionális kutyaeledel evő rekord is tanúi lehettek, amit az M1 Televízió élő adásban közvetített.
Az Ebugatta által szervezett kutyaszépségversenyen több kategóriában (fajtatiszta/hobby fiatal: 3 hónapostól 2 évesig, felnőtt: 2 évestől 6 évesig, idős: 6 év felett; keverék fiatal, felnőtt és idős; legszebb magyar fajta; legszebb boxer; legszebb spániel; legszebb yorkshire terrier; legszebb bulldog) versengtek azért, hogy a zsűri őket válassza a legjobbnak.
A döntnökök nem voltak könnyű helyzetben, amikor kategóriánként a három legjobb/
legszebb, stb. kutyust ki kellett választaniuk, éppen ezért számtalan különdíjat is kiosztottak.
Az idei Harcsás Márta emlékdíjat, egy Gödöllő kristálytálat (a Kutya újság főszerkesztője, a MEOE aktivistája, az Ebugatta TV alapítója három éve hunyt el) Harcsás Márta lánya, Petrus Krisztina adta át Szekeres Péternek, az egyik leghűségesebb Ebugattás résztvevőnek, aki minden egyes eseményükön, versenyükön ott van ugyancsak hűséges, 7 éves kutyájával.
A PettBull funkcionális kutyaeledel evő versenyen a közönség pedig azt láthatta, hogy az ebek milyen sebességgel képesek eltüntetni az eléjük tett eleséget. Persze nem mindegyik akart nagyközönség előtt falatozni, így az ő eledelüket sok esetben egy sorttársuk tömte magába boldogan.
Az esemény a Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) által összeállított programmal folytatódott. A vidám, humoros kutyabemutató/kutyaprodukció – amibe a gyerekeket is bevonták – nagy sikert aratott, mint mindig. A programban kiemelt szerep hárult Halász Árpád állatkoordinátorra, a GKSK vezetőjére, aki viccesen és szellemesen vezette, kommentálta a történéseket.
A piknik tombolasorsolással fejeződött be, ahol értékes nyeremények találtak gazdára, amelyek viszont gazdiról kutyusra szállnak majd.

 

Forrás: godollo.hu

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.