Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaÁtadták a Szőlő-Szilhát utcai hidat

Szeptember 15-én ünnepélyesen átadták a Szőlő-Szilhát utcai hidat. A közműkiváltásokkal együtt 75 millió forintba kerülő beruházás kivitelezését a Penta Kft. és a Tarjánvölgyi Kft. által alkotott PT Gödöllő Konzorcium végezte.

A Szőlő–Szilhát utcai híd átépítése része annak a programnak, ami még 2012-ben, a Lumniczer utcai híd átépítésével vette kezdetét, s aminek a következő lépése a Kazinczy utcai híd lesz. A Rákos-patak szilháti mellékágán lévő hidak átépítésére azért van szükség, mert az elmúlt években a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék során a patak rendszeresen kiöntött. A hidrológiai és geodéziai felülvizsgálatok alapján nemcsak a hidak keresztmetszete bizonyult elégtelennek, de az egyes mederszakaszok magassága és a keresztező közművek is több helyen lassítják/akadályozzák a víz lefolyását.

A Szőlő-Szilhát utcai híd munkálatai meglehetősen hosszú időt, több mint három hónapot vettek igénybe. Ennek során – mint azt Nagy Gábor, a Penta Kft. ügyvezetője az átadáson elmondta - a patakon többek között 21 méter hosszú híd keret kialakítására, 26 m hosszan meder átépítésre és terméskő mederfal építésére, az úton 230 m2 aszfaltburkolat és 240 m2 térkő burkolat kialakítására került sor.
Elbontották a korábbi létesítményt, s új vasbetonelemek kerültek a mederbe. A híd környezetében a mellékág fenékszintjét közel 80 centiméterrel lesüllyesztették. A felújítás érdekében három gáz- és egy nagyméretű vízvezeték áthelyezésére került sor.
A zavartalan munkavégzéshez folyamatos talajvízszint süllyesztésre volt szükség, és meg kellett oldani a csapadékvíz elvezetését is a hídépítési munkálatok idejére.

A rendezvényen Gémesi György polgármester elismeréssel szólt az elvégzett munkáról. Kiemelte, hogy az átépítést igyekeztek úgy végezni, hogy az a lehető legkisebb mértékben zavarja a közlekedést, a tanév kezdésére pedig átadhassák a hidat a forgalomnak.
Kitért arra is, hogy a megszokottnál csapadékosabb nyár többször is akadályozta a munkát. Július közepétől nyolc alkalommal árasztotta el a víz a mederben folyó építést, ennek ellenére sikerült a határidőt tartaniuk.


Külön köszönetét fejezte ki azért, hogy a helyszínen dolgozók a sokszor jelentős forgalom mellett is nagy odafigyeléssel végezték munkájukat.

 

 

Forrás: godollo.hu

 

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.