Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaKisrepülő-baleset - Szakértő: emberi mulasztás okozta a tragédiát

Tűzoltó- és rendőrautó zárja el a Gödöllő és Isaszeg közötti utat, amelynek közelében két kisrepülőgép ütközött össze szeptember 18-án. Az egyik gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethaltak. A másik kisrepülőben csak a pilóta ült, aki életét vesztette. MTI Fotó: Lakatos Péter

Egyértelműen emberi mulasztás okozta azt a négy ember halálával végződő balesetet, amelynek során két kisrepülőgép összeütközött Gödöllő és Isaszeg között vasárnap reggel - közölte Pető György légi közlekedési szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában, hozzátéve: a kérdés az, ki hibázott.

Nyilatkozata szerint hosszú vizsgálat várható, az ilyen típusú repülőgépeket ugyanis nem szerelik fel fekete dobozzal.

Pető György arról is beszélt, hogy a baleset helyszínén ejtőernyős célba ugró bajnokságot tartanak, és ilyenkor van egy elkülönített légtér, amelyben csak az ejtőernyősök és az őket szállító gépek tartózkodhatnak.

A négy ejtőernyőst ledobó Piper-28 típusú kisgép feltehetőleg jogszerűen repült a zárt légtérben. A pilótát tájékoztatta az irányítás arról, hogy van egy másik gép a közelében, erre azonban már nem válaszolt, vélhetően azért, mert ekkor történt a baleset - mondta Pető György.

Rendőrségi szóvivő: hosszú ideig eltarthat a vizsgálat

Hosszú ideig eltarthat a vizsgálata a Gödöllő és Isaszeg között vasárnap reggel történt repülőbalesetnek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a helyszín nagy kiterjedése nehezíti az eljárást.
Tájékoztatása szerint társszervek segítségével, szakértők bevonásával helyszíni és halottszemlét tartanak, a látási viszonyok miatt azonban még ezt sem tudják vasárnap befejezni, hétfőn folytatják majd. A helyszíni és a halottszemle után a roncsokat elszállítják, és egy hangárban vizsgálják tovább.

Beluzsárné Belicza Andrea közölte, hogy a baleset pontos körülményeit csak a vizsgálatot követően tudják majd megmondani.

Egy állampolgári bejelentés szerint a két kisrepülőgép összeütközött - tette hozzá.

 

 

MTI
Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.