Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaA külügyminiszterek vacsorája

A március 11-én tartott díszvacsorának ezúttal a Magyar Nemzeti Múzeum díszterme adott otthont - az a hely, ahol hajdan az 1848-as népképviseleti országgyűlés felső háza ülésezett és működött egészen a mai Parlament megépüléséig.

 

A múzeum előtti tér a magyar forradalom egyik fontos színhelye volt, 1848. március 15-én, a hagyomány szerint Petőfi Sándor itt szavalta el a forradalmi eseményre írt költeményét a Nemzeti Dalt. Az 1802-ben alapított Magyar Nemzeti Múzeum így nem csupán egy, a budapesti múzeumok hosszú sorában, s nem is csupán a nemzeti gyűjtemény tárhelye, hanem a nemzeti szabadság jelképe is, amire éppen tavasz kezdetén, március idusán emlékezünk.

 

 

A korábbi sok száz fős vacsorákkal, s az eredetileg tervezettel is szemben, családias létszám, negyven fő vett részt ezen a díszvacsorán. A Lotz Károly, Than Mór s más neves 19. századi festők freskóival díszített klasszicista épületbe érkező vendégeket Törley Chardonnay Brut 2006 pezsgő, narancslé és ásványvíz fogadta. A vendégeknek a Rajkó Művészegyüttes adott Brahms, s Kodály műveiből összeállított sikeres műsort, majd a Duna táncegyüttes előadása következett.

 

 

Fácán mousse erdei gombákkal

 

 

Sültpaprika-leves fokhagyma chips-szel

 

Mangalica karaj burgonyás bélessel, vörös boros párolt káposztával

 

Rákóczi túrós lepény

 

Forrás: eu2011.hu

Fotó: Kovács András/eu2011.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.