Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaEU-s Herendi készlet a kastélynak

Az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségének hétfői munkanapján – mialatt az EU oktatásügyi minisztereinek ülése zajlott – bensőséges ünnepség helyszíne volt a Gödöllői Királyi Kastély. Simon Attila, a Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt. vezérigazgatója egy hatdarabos, az EU-elnökség tiszteletére készített kávéskészletet adott át Gönczi Tibornak, a kastély ügyvezető igazgatójának.

 

Köszöntőjében Simon Attila hangsúlyozta: szoros és sikeres az együttműködésük Gödöllő városával, a királyi kastéllyal, valamint a magyar EU-elnökség szervezőivel. Ennek emlékére készítettek el egy – angol tervező munkáját dicsérő – különleges és elegáns kávéskészletet.

 

Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a kastély és a manufaktúra kapcsolatai a magyar királyi család idejébe nyúlnak vissza. Elmondta továbbá, hogy az EU-elnökségi váza (szintén Herendi) mellé fogják kiállítani a díszterem előterében.

 

Az eseményen köszöntőt mondott még Robák Ferenc kormánybiztos, illetve Gémesi György polgármester, aki elmondta, hogy nagyon szeretnék, ha az EU-elnökségi váza végleg Gödöllőn maradhatna. Kitért arra, hogy a tervek szerint a kastélyban az uniós elnökség végeztével vissza lehet majd tekinteni arra, mi hol volt, kik hol ültek, és milyen rendezvények kapcsolódtak ehhez a fél évhez.

 

Forrás: godollo.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.