Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaÓvoda építésében segítettünk

Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere a magyar EU elnökség utolsó nagyszabású, miniszteri szintű gödöllői programján nyújtotta át jelképesen Macumoto Takeaki japán külügyminiszternek, a május 27-én a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában rendezett szolidaritási koncerten összegyűlt adományokat.

 

A koncert teljes bevételét, egy japán óvoda felépítésére ajánlották fel a katasztrófa sújtotta övezetben. Mint azt Macumoto Takeaki japán külügyminiszter – aki a kétnapos gödöllői Ázsia-Európa találkozóra (ASEM) érkezett Magyarországra – elmondta, Japánnak nem az anyagi támogatás volt a fontos, hanem az az együttérzés, amit az egész világ kimutatott országa iránt. Köszöni mindazt, amit a magyar nép és itt Gödöllő is mutatott és tett. Számára külön megtiszteltetés, hogy itt az ASEM csúcstalálkozó alkalmából Gödöllőn vehette át ezt az összeget, és ígérte, hogy eljuttatják majd a szükséges helyre, és egy óvoda felépítésre fordítják azt.

 

A külügyminiszter megköszönte, hogy Gödöllőn egy koncert megszervezésével próbáltak segíteni, hiszen japánban a zene és a kultúra nagyon fontos szerepet játszik az emberek életében.

 

Gémesi György elmondta, tudja, hogy ez az összeg amit átadott gesztusértékű ahhoz a költséghez képest, amibe az újjáépítés kerül, de fontosnak tartotta, hogy ezzel egy óvoda felépítését támogassa a város, hiszen a gyermekek a jövőt jelentik minden nemzet számára. Az önkormányzat a teljes összeget a japán követségen keresztül juttatja el a szükséges helyszínre.

 

Forrás: gemesigyorgy.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.