Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaKét keréken a Hungaroringre

Május 19-én, szombaton csaknem ötszázan – egészen fiatalok és idősek egyaránt – ültek nyeregbe a Gödöllői Lokálpatrióta Klub felhívására, majd kerékpároztak el a Hungaroringre, hogy az 1986-ban átadott Forma-1-es versenypályán végighajtsanak.

 

A résztvevők a Lear parkolójában gyülekeztek, ahonnan motoros felvezetéssel indult a mezőny a 18 kilométeres útra reggel fél kilenckor.

 

A bicikliseket Géczi András énekes-műsorvezető tájékoztatta a túrával kapcsolatos legfontosabb információkról, majd Tóth Tibor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki maga is oda-vissza teljesítette a távot. Mint mondta, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub immáron harmadik alkalommal rendezett kerékpártúrát a magyar versenypályára, ami már hagyományteremtést jelent; ráadásul e kezdeményezés egyszerre szolgálja az egészségvédelmet és a közösségteremtést; azt, hogy legyen Gödöllő is kerékpárbarát város.

 

A túra zavartalan lebonyolítását kisbusz, teherautó és orvos jelenléte is biztosította. Örvendetes, hogy csupán néhányan pakolták fel a teherautó platójára a drótszamarat, s választották a visszaútra a buszt.

 

A megtett távolság egyébként cseppet sem volt elhanyagolható. A Leartől a Hungaroring bejáratig 18 kilométer az út, a pályán pedig négy kilométer (pontosan 4381 méter) volt egy „kör”. Ennél fogva aki végig a nyeregben volt, az több, mint 40 kilométert teljesített aznap.

 

Forrás: godollo.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.