Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaBefejeződött az olimpiai hét a Petőfi iskolában

A 2012/2013-as tanév első hetében a Petőfi Sándor Általános Iskola olimpiai hetet tartott. Az olimpia témakörébe beépítve a diákok a tanulás-módszertani ismeretek elsajátítását tanulhatták meg játékos formában. A program keretében csoportos foglalkozásokon vehettek részt a diákok; saját zászlót, indulót is készítettek a gyerekek, melyeket szeptember 8-án, az esemény zárónapján meg is mutattak az egybegyűlteknek.

 

A hét folyamán minden nap élménybeszámolóval egybekötött beszélgetésre invitált az iskola egykori, valamint az idei, londoni olimpián részt vett olimpikonokat, olimpiai bajnokokat. Első vendég a szerdai napon Erdélyi Zsófia maratonista volt. A 2012-es játékokon 92 helyen végző, első olimpiáján részt vevő gödöllői atléta hölgy mesélt pályafutása állomásairól, a londoni élményekről, valamint válaszolt az érdeklődő diákok kérdéseire.

 

A hét folyamán számos sportoló tette tiszteletét az iskolában: csütörtökön olimpiai bajnok labdarúgónk, a Gödöllőn élő Szűcs Lajos és a Sydney-ben ezüstérmes Simics Judit kézilabdázó, pénteken a 2012-es londoni olimpia férfi kard egyéni bajnoka, Szilágyi Áron, valamint az 1988-as szöuli olimpián judóban 5. helyezést elérő Dubovszky István volt a vendég.

 

A záróeseményen – melyen Gémesi György polgármester is részt vett – a diákok változatos produkciókkal léptek színpadra, míg a meghívott olimpikonok – Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Simics Judit, Pulai Imre, Sydney kenus olimpiai bajnoka, Pulai Bence úszó és Dubovszky István judós – érmeket adtak át a tanulóknak.

 

Forrás: godollo.hu

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.