Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaEgy logó kalandja Gödöllőn

Megyeri Peti egy közismert sportember és vállalkozó városunkban. A pártpolitikához igazából soha sem volt köze, annál inkább a várospolitikához, hiszen a gödöllői sportélet lelkes és meghatározó tagja volt mindig. Az önkormányzati választási kampány olyan fordulatokat és irányt vett, ami miatt úgy érezte, hogy tapasztalatait és véleményét le kell írnia.

 

 

Mint a Megyeri Kerékpár és Sí Szaküzlet tulajdonosa sokszor és szívesen támogattam és támogatom azokat a rendezvényeket, melyek a profilunkkal, érdeklődési körünkkel egybevágnak. A Bikezone Kerékpáros Egyesület 4 évvel ezelőtt egy kerékpáros rendezvényre invitált, mint résztvevőt és támogatót, de közölték, hogy ezt a programot nem ők szervezik. Mivel ők is csak résztvevők, ezért az illetékes szervezőknek megadják a telefonszámomat, hogy felvegyék velem a kapcsolatot.

 

Ezek után megkeresett a helyi Fidesz csoport, hogy a fent nevezett eseményen vegyek részt és támogassam. Direkt pártpolitikai megmozdulásokon nem szívesen veszek részt, azonban ezen a sportnapon, sok, általam a mai napig is kedvelt ember, városi vezető jelet meg, adta a nevét. Így én is többek közt a fődíjjal és más egyéb ajándékokkal támogattam a kerékpározást. Kb. száz biciklis jelent a megmozduláson, és szerintem a fent nevezettek nélkül ez a létszám jóval kevesebb lett volna.

 

Ez a következő években be is igazolódott, hiszen a rákövetkező két évben szinte, már csak egy-két aktivista családi rendezvényévé zsugorodott, melynek a színvonala és a reklám értéke is a nullára csökkent. Az általam felajánlott nyereményeket szinte egymás között sorsolták ki. A legsértőbb és legbántóbb az volt, hogy a sorsoláson még a cégem nevét sem tudták megjegyezni és bemondani helyesen, az üzletem címét, pedig már bemondani sem kellett volna, mert sem az utca nevet, sem a házszámot nem tudták helyesen.

 

Ebből okulva úgy döntöttem, többet ezen szervezőkkel nem fogok együttműködni, az általuk szervezett rendezvényeken sem támogatóként sem más módon nem kívánok részt venni. De ez mégsem így történt.

 

Teljes döbbenetemre az ez évi szeptemberi kerékpáros rendezvényük plakátján ott szerepeltem, mint támogató, megkérdezésem és beleegyezésem nélkül használva cégem logóját. Ami annál is felháborítóbb, mert a programban a felnőtteket sörivó versennyel, míg a gyerekeket kólaivó versennyel csábították, az egészségért való hajtás jegyében. Az előző évek sorozatos hibái mellett ez az utolsó csepp lett a pohárba.

 

Úgy gondolom, hogy illik ismerni azokat az embereket, akikért tenni akarunk és azokat is akik ebben a munkában bármilyen segítséget nyújtanak, mind munkájukkal, mind támogatásukkal. Ezeket az embereket meg kell tudni szólítani, tudni kell velük kommunikálni.

 

Több kerékpáros rendezvényen volt lehetőségem részt venni idén városunkban, amit a Lokálpatrióta Klub szervezett. Összehasonlíthatatlanul több ember jelent meg ezeken a rendezvényeken, igazolva a jó és ápolt egymásközti kapcsolatot.

 

Igazolva, hogy mennyire fontos az embereknek a város, és a városnak az ember. A hívó szóra, erejüket nem kímélve, ezren mozdulnak egyszerre. Mert a város az ő lokális kis életterük. Igazolva a jó, egymás közti kommunikációt.

 

Igazolva, hogy egy ilyen rendezvényt is meg lehet jól szervezni és nem csak egyszer. De mi ez a rendezvény szervezése egy város éveken át tartó, jó szervezéséhez, működtetéséhez képest. Szinte semmi!?

 

De mégis igazol valamit. Azt, hogy akinek nincs kapcsolata az emberekkel, az rendezvényeire sem tudja megszólítani a gödöllőieket. Nem tud nekik, és értük jó rendezvényt szervezni. Akkor, hogy akar várost szervezni, irányítani?

 

Úgy látom a Lokálpatrióta Klub által támogatott csapat a legalkalmasabb erre a feladatra. Megújulásra képes, fiatal, energikus és megfelelő szakértelemmel bír. Számomra örömteli, hogy mennyire emberközeliek, mennyire kötünk élnek.

 

Megyeri Péter

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.