Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaBüszke vagyok Gödöllőre

Minden felmérés azt mutatja, hogy a fiatalokat egyáltalán nem érdekli a politika. Gödöllő úgy tűnik, hogy nem követi ezt a trendet (reméljük, hogy október 3-n sem), hiszen újabb gödöllői fiatal egyetemista, Kárpáti Viktor jelentkezett nálunk, aki nagyon szereti Gödöllőt és komolyan aggódik a jövőjéért.

 

 

1989-ben születtem, a rendszerváltoztatás gyermeke vagyok. Az elmúlt 20 (kis jóindulattal 21) évemet hithű gödöllői polgárként éltem le. Akármerre jártam, mindig büszke voltam és lehettem arra, hogy az én városom lehet Gödöllő. Hogy miért? Erre szeretnék most egy rövid leírást adni.

 

Gimnáziumi tanulmányaimat a Gödöllői Református Líceumban végeztem, és ez alatt a hat év alatt tökéletesen megbizonyosodhattam arról, hogy a volt igazgatónő (ha valaki nem tudná, Gémesi Gabriella) értékrendje, társadalmi – politikai felfogása példamutató és számomra követendő. Emellett megtanultam élni azzal a tartással, amelyet a líceum „szelleme” biztosított számomra.

 

A városban itthon éreztem magam, nem kellett a saját városomban lehajtott fejjel járnom az olyanok miatt, akik szerint semmi sem jó itt, a város nem működik, akik mindenre húzzák a szájukat. Ha beruházás vagy fejlesztés van, akkor az a baj, ha nincsen akkor az. Hozzátenném, az, hogy a városban ne lett volna valamilyen munkálat, az elmúlt 6-8 évben nem fordult elő. Nem szorosan a városközponttal kapcsolatosan, de valamilyen fejlesztés mindig volt. Sokszor én is bosszankodtam azon, hogy miért kell újabb építkezéseket kerülgetni, ezért, amikor a Fidesz által kézhez kapott szórólapon elolvastam, hogy Gödöllőn 20 éve semmi sem történik, akkor mélységesen felháborodtam. Én a saját szememmel tapasztaltam meg az elmúlt években a város fejlődését, pedig nem is elsősorban erre koncentráltam.

 

Most a Budapesti Corvinus Egyetemre, igazgatásszervező szakra járok, így a közigazgatással kapcsolatos hírekre hangsúlyozottan figyelek. Az elmúlt félév során Dr. Gémesi György polgármester úr tartotta az egyik regionalitással kapcsolatos előadást, amelyen magam is részt vettem. Az, ahogyan akkor Polgármester úr beszélt, amilyen bizonyságot mutatott egy Gödöllőtől teljesen független közösség előtt előadást tartva Gödöllőről, engem és hallgatótársaimat teljesen lenyűgözött. Nem egy politikus járt már nálunk előadást tartani, láttam már olyanokat, akik gyakorlatilag megtagadták saját kisebb közösségüket, amint nagyobb plénum előtt kellett előadniuk, de ő nem ezt tette. Felvállalta azt, hogy ő elsősorban Gödöllő polgármestere, a többi feladata pedig csak és kizárólag ez után következhet. Akkor és ott társaim előtt nagyon büszke voltam gödöllői mivoltomra!

 

A városimázs-díj átadása után pedig tökéletesen biztos voltam abban, hogy Gödöllő nagyon jó úton jár, sokkal jobb úton, mint akármelyik település és, hogy aki ezt nem ismeri el, annak valószínűleg a szemével van probléma.

 

Ezek után hallani a becsmérlő kifejezéseket, a személyeskedéseket polgármester úrról nem volt éppen felemelő dolog, pláne attól a párttól, amely olyan értékeket képvisel, mint amilyeneket elviekben én is vallok.

 

Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, akinek ez valamiféle meghasonulást okozott. Maga a kiindulás sem volt elegáns, arról, hogy a jelöltállítás hogyan zajlott, inkább nem beszélnék, mindenki utána tud olvasni a megfelelő médiumokban, de odáig süllyedni, amit ezek után minden egyes szórólappal el akart érni a gödöllői Fidesz, az szerintem nem hogy nem elegáns, sokkal inkább megalázó egy kormányzópárt számára. A személyeskedés már úgymond csak a hab volt a tortán, azok után, amiket eddig megtapasztaltam, már meg sem lepődtem.

 

Szerintem nem volt helyes döntés ilyen eszközökkel rárontani a jelenlegi polgármesterre, és a városra mindazonáltal azt hiszem, hogy ez sokkal inkább megalázó annak számára, aki tette, mint az aki elszenvedte.  

 

Dióhéjban ennyit szerettem volna leírni arról, hogy én miért fogok Dr. Gémesi Györgyre, a szavazni október 3-án vasárnap.

 

Kárpáti Viktor

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

- 2010. 10. 02. 23:37

Kedves Viktor!

Sajnos, csak most találtam rá az írásodra, talán még nem késő, hogy hozzászóljak. Egyik volt osztálytársad, Bence édesanyjaként (ezért e tegezés, remélem, nem haragszol érte), az ő nevében is csatlakoznék Hozzád a büszkeségben, amit Gödöllő iránt érzel. Mi 9 éve élünk itt, korábban két nagyvárosban is hosszú éveket töltöttem, így van viszonyítási alapom. Gödöllőt tudatosan választottam, azért, mert úgy tapasztaltam, itt az emberek sokkal közvetlenebbek, barátságosabbak, békésebbek. Jobban odafigyelnek egymásra, nem az elutasítás az első reakció a másik felé. Életem legjobb döntése volt, hogy ezt a várost választottam otthonunknak, és ezt most, 9 év után is így gondolom. Fiatalokkal foglalkozó szakemberként csak megerősíteni tudom, milyen fontos, hogy a Líceum, ahol Ti érettségiztetek, és a Premontrei Gimnázium, ahová a kisebbik fiam jár, életre szóló értékrendet ad egy pénz-uralta világban, ahol iránymutatás nélkül nincsenek biztonságban a gyerekek. Ezt a biztonságot itt Gödöllőn megéljük, és remélem, ez így is marad. Mi sem szeretnénk változást! Veled együtt szavazunk.
Üdvözlettel: dr. Fülöp Zsuzsanna