Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaGödöllő lesz az EU vendéglátója?

Komoly munkálatokkal folytatódik a Gödöllői Királyi Kastély felújítása. Annak érdekében, hogy Gödöllő és a Kastély akár a magyarországi EU elnökség alatt kiemelt szerepet kaphasson, Gémesi György komoly lobbi tevékenységet folytat. Lehet, hogy 2011-ben az EU fővárosa lesz egy fél évre?

 

Jelképes földmunkával és a Horthy-bunker kiszivattyúzásával vette kezdetét a Gödöllői Királyi Kastély felújításának újabb szakasza. A megújult épületszárnyakat és a parkot a tervek szerint kilenc hónap múlva vehetik birtokba a látogatók. A beruházás szimbolikus megkezdésének alkalmával a kastély vezetése a rekonstrukció jelen ütemén is igyekezett messzebbre tekinteni.

 

Az eseményen részt vett Gémesi György, Gödöllő város polgármestere is, és szándéknyilatkozatot írtak alá Révész T. Mihálylyal a lovarda és a barokk istálló helyreállítására. Közös ugyanis a szándék, hogy 2011-ben, amikor Magyarország fél évig betölti az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, a történelmi terek alkalmasak legyenek kulturális rendezvényközpontként az európai uniós elnökségi helyszín céljaira is.

 

Az elképzelések szerint 635 négyzetméteren egy tárgyaló- és szekciótermekkel, valamint kiszolgáló és revitalizálódást célzó helyiségekkel rendelkező komplexumot alakítanának ki. A 2010 novemberére elkészülő létesítmény már csak azért is kiváló helyszín lehet az EU-tárgyalások lebonyolítására, mert az M0-s út tavaszra elkészülő gödöllői leágazásának köszönhetően a kastély 15 perc alatt elérhető lesz Ferihegyről.

 

Forrás: Szolgalat.com

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.