Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaGémesi interjú: Gödöllőre jöhet az EU

Gémesi György szokásos év végi interjújából közöljük azt a részletet, mely a város esetleges uniós színhelyével kapcsolatos.

 

– Gödöllő sokszor szerepelt eredményesen európai uniós pályázatokon. Minek köszönhető ez?

– Mint azt az előbb említettem, 18 beadott pályázatunk volt, amiből 16 lett sikeres. Lényeges, hogy ezek a pályázatok nem politikai alapon dőlnek– Nem akarom elkiabálni, de tény, valóban voltak ezzel kapcsolatos tárgyalások és helyszíni felmérések. Egyelőre azt lehet kijelenteni, hogy amikor Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét, Gödöllő szintén helyszíne lehet EU-s rendezvényeknek. Ehhez persze olyan fejlesztéseknek is teljesülniükkell, mint pl. a királyi kastély lovardájának felújítása, ami a tervek szerint egy nagy, komoly konferenciaterem lesz.

 

– Ez milyen lehetőségeket hordoz magában a számunkra?

– Például Gödöllő bekerülhet az EU történelemkönyvébe. Gondoljunk a schengeni egyezményre, a maastrichti, vagy a lisszaboni szerződésre! Ezek a városok ma már fogalommá váltak. Elképzelhető, hogy 2011-ben minden nap emlegetni fogják Gödöllő nevét szerte a kontinensen. Ez pedig nem csak a politikai közéletben jelenthetne sokat, hanem a turizmus terén is. A 2011-es uniós elnökség magyarországi lehetséges helyszínei között azért bírunk nagyobb eséllyel, mert 2010 tavaszán átadják az M31-est, ami, meg kell említsem, Fábián Zsolt egykori alpolgármester ötleteként, EU-s forrásból valósul meg, és aminek köszönhetően a Ferihegyi repülőtér 20-25 perc alatt elérhető lesz Gödöllőről úgy, hogy közben egy településen sem kell átmenni. Ilyen adottsággal egy város sem rendelkezik ma Magyarországon! Még Budapestnél is jobb helyzetben vagyunk.

 

Forrás: Szolgalat.com

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.