Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaGödöllő az EU fővárosa 2011-ben!

A Magyar Kormány 2010. augusztus 11-én sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a magyarországi EU elnökség alatt Gödöllő kiemelt helyszín lesz.

 

Gémesi György, Gödöllő polgármestere szerint városa végleg felkerült Európa térképére azzal, hogy Gödöllő lesz a központi helyszíne a magyar EU-elnökség eseményeinek.

 

Gödöllő mindent megtesz azért, hogy öregbíthesse Magyarország jó hírnevét. Azon lesz, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa az eseménynek - közölte szerdán Gödöllő polgármesteri hivatala az MTI-vel.

 

Robák Ferenc kormánybiztos a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy a 2011. első félévében esedékes magyar elnökség központi helyszíne a gödöllői Grassalkovich-kastély lesz. A fél év során 200-250 eseményt rendeznek, ebből 16 miniszteri tanácsülés lesz.

 

Az uniós elnökség bebizonyíthatja a magyaroknak, hogy az EU nem egyenlő Brüsszellel, az elnökség idején elsősorban Magyarországon múlik, merre halad az unió.

 

A miniszteri találkozók fő helyszíne Gödöllő lesz – mondta Robák Ferenc kormánybiztos a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten. Robák Ferenc az után nyilatkozott, hogy a szerdai kormányülésen a kabinet tárgyalt a felkészülésről a 2011 első fél évében esedékes magyar elnökségre. A magyar EU-elnökség lebonyolításának operatív hátteréért felelős kormánybiztos kiemelte, a fél év során 200-250 eseményt rendeznek, ebből 16 miniszteri tanácsülés lesz.

 

Ezen események fő helyszíne a gödöllői Grassalkovich-kastély lesz, de egy-egy ülést Debrecenben és Balatonfüreden tartanak, hogy Kelet- és Nyugat-Magyarország is szerephez jusson. A kormánybiztos úgy fogalmazott, az előző kormány tervei szerint az elnökség 9 milliárd forintos költségvetéséből 2,1 milliárdot ingatlanok eladásából fedeztek volna, de ezek az eladások „nincsenek olyan stádiumban”, hogy ez az összeg rendelkezésre álljon, a hiányzó pénzt átcsoportosításokkal és megtakarításokkal teremtik elő.

 

Forrás: MTI

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.