Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaLovarda felújítás az EU elnökségre

Csaknem 900 millió forintból alakítják át a gödöllői kastély lovardáját, amely a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökség eseményeinek fő helyszíne lesz - közölte a kastély igazgatója pénteken.

 

Révész T. Mihály elmondta, a barokk kastély lovardáját és istállóját a nagyrészt uniós forrásból finanszírozott komplex felújítás, illetve az impozáns épület családbarát szolgáltatásokkal történő bővítése keretében alakítják át.

 

A lovarda és az istálló felújításának kivitelezésére közbeszerzési pályázatot írtak ki, amelyet a süttői székhelyű Reneszánsz Kőfaragó Zrt. nyert meg. A munkálatok vállalási költsége nettó 898 millió 900 ezer forint.

 

A most aláírt szerződés értelmében az átépítés befejezésének határideje 2010. december 31. - közölte Révész T. Mihály. Mint a kastély igazgatója korábban az MTI-nek elmondta: a műemlék épület a miniszteri tanácsülések helyszíne lesz, ezeket a lovardában tartják majd: a 4-500 embert befogadni képes teremnek "emelt szintű követelményeknek" kell megfelelnie. Példaként említette, hogy tolmácsfülkéket kell kialakítani a teremben. Hozzátette: további mintegy 30 helyiséget biztosítanak az események lebonyolítására.

 

A kastély eddigi legjelentősebb felújítása júliusban fejeződött be, a Rudolf- és Gizella-szárnyat rekonstruálták. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló beruházás összköltsége több mint 1,6 milliárd forint volt, eredményeként 52.000 négyzetméter park és 1.600 négyzetméter belső tér nyerte vissza régi pompáját.

 

Magyarország Spanyolországgal és Belgiummal közösen látja el az EU elnöki teendőit: a trojka mandátuma 2010-2011-re szól. Magyarország 2011. január elsejétől tölti be a posztot.

 

Forrás: stop.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.