Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaNagyobb rendőri jelenlét az elnökség idején - Biztonságosabbá válik Gödöllő

Az uniós elnökségi események idején jelentősen megnő a rendőri jelenlét Gödöllőn. Természetesen nem csak a kastély környékén és a belvárosban, hanem a bevezető utak mentén és a kertvárosi területeken is gyakrabban kell majd számítani ellenőrzésre. Ezek jelentős többlet terhet jelentenek a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársainak. A felkészülésről, a várható feladatokról Bozsó Zoltán dandártábornok, a város nemrég kinevezett rendőrkapitánya a következőket nyilatkozta:

 

– Úgy tudjuk, megkapták a szükséges támogatást az uniós elnökségi feladatok ellátásához. Mit  jelent mindez a személyi és a tárgyi feltételek esetében? Úgy tudjuk, hogy új gépjárművek is érkeznek Gödöllőre.

– Valójában kapunk technikai és létszámfejlesztést is, 70 fős megerősítő erő lesz, illetve az épületben a technikai korszerűsítést már megkezdték és a gépjárműveinket is hamarosan felújítják, fejlesztik. Jelenleg a szervezés időszakában vagyunk, így folyamatosan, naprakészen intézzük az elnökiségi látogatással kapcsolatban szükséges teendőket.

 

– Sokan tartanak attól, hogy a rendezvények miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell majd számítani. Készülnek már az erre vonatkozó tervek?

- Igen, erre folyamatosan készülünk. Egyeztetések folynak a rendezvényre érkezők védettségi szintjének megfelelő biztosításról, így minden olyan esetben, ami jelentős korlátozásokkal jár, tájékoztatást küldünk az önkormányzatoknak, valamint a médián keresztül a lakosságnak.

 

– Az előzetes számítások szerint az esetleges lezárások, elterelések mennyire akadályozzák majd a gödöllőiek mindennapjait, és mely városi területeket fogják érinteni?

– Leginkább a belvárosban és a bevezető utakon lehet időszakosan terelésre számítani. Természetesen egy ilyen jellegű biztosítás korlátozásokkal, adott esetben kellemetlenségekkel járhat, de Magyarországnak és Gödöllőnek is az az érdeke, hogy a lehető legkevesebb problémával bonyolódjanak le az események.

 

– Mennyivel előre kaphatnak majd információkat az itt élők a forgalmi-rend változásokról?

– Amint megtudjuk az itteni rendezvények pontos időpontját, időrendjét és a védettségi korlátozási szinteket, akkor azonnal tájékoztatást adunk a már korábban említett csatornákon keresztül.

 

– Ebben az időszakban a városban megnő majd a rendőri jelenlét. Mit tudhatunk erről, mit érez  majd ebből a lakosság?

– Egy fokozottabb, egy érzékenyebb közbiztonságot segítő rendőri jelenlétet fognak tapasztalni az itt élők, melynek célja a közbiztonság szilárd megteremtése és fenntartása, valamint segítőkészen a állampolgárok segítése.

 

– A rendőri jelenlét – feltételezzük, nemcsak a királyi kastély környékére terjed majd ki. Ez jelenti a városban a közbiztonság megerősödését?

– Igen. Nem csak a központi rendezvények helyszínén, hanem a szűkebb és tágabb értelemben vett környéken is fokozottabb megjelenés várható.

 

– Mit jelent ez az igazoltatások, a gépjármű ellenőrzések szempontjából?

– Várható hogy lesznek olyan területek, ahová csak és kizárólagosan az előzetesen regisztrált, vagy egyeztetett személyek és járművek juthatnak be, ezért szükség lesz szűrő és ellenőrző pontok felállítására, a megfelelő biztonság érdekében.

 

– Csak magyar rendőrökkel találkozhatnak ebben az időszakban az itt élők, vagy külföldi kollégáik is bekapcsolódnak majd a munkába?

– A rendezvény biztosításáért helyben a rendőrség felel, a rendőri tevékenységet és a különböző egyeztetést a rendőrök végzik. Természetesen szükséges a külföldi társszervekkel történő egyeztetés is, hiszen Európából és a világ számos országából érkeznek hozzánk vezető személyiségek.

 

– Van-e valamilyen kérése a rendőrségnek a lakossághoz a rendezvények idejére?

– Szeretnénk, ha együttműködnének velünk, megértően és toleránsan fogadnák az EU elnökséggel járó korlátozásokat és kellemetlenségeket. Közös érdekünk, hogy ez a rendezvény kiemelkedően kerüljön biztosításra, és a résztvevő országok pozitív véleményt alakítsanak ki Gödöllőről.

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.