Regisztráció | Bejelentkezés | Írj nekünk

visszaEz a gödöllői EU-logó

Gödöllőn bemutatták, illetve jóváhagyták a világszerte a rendezvények szimbólumának szánt gödöllői uniós emblémát.

 

A 2011 első félévében esedékes magyar EU-elnökség alatt számos tanácskozásnak helyet adó királyi kastély lovardájában várhatóan december végére készülnek el a felújítási munkákkal, addig rendbe teszik az épületegyüttes környékét is tartalmazza a közlemény.

 

Elkészült, és a Külügyminisztériumban, valamint Brüsszelben is zöld utat kapott a gödöllői uniós embléma. Az Európa térképén elhelyezett, az uniót jelképező tizenkét csillagot és a gödöllői logó virágszirmait - bennük a város nevezetességeit - tartalmazó plakátokkal az autópályák mentén találkozhatnak az autósok, és ez az embléma szerepel majd valamennyi, a rendezvénnyel kapcsolatos kiadványon is.

 

A magas szintű tanácskozások, rendezvények gödöllői helyszíneivel már december 10-én megismerkedhetnek egy bejáráson az uniós tagállamok nagykövetei - írja közleményében a helyi önkormányzat sajtószolgálata, hozzátéve: jövő év januárjától a városi kulturális események is az uniós programok részévé válnak. A Barokk év rendezvényei közül a máriabesnyői bazilika orgonakoncertjei kapnak kiemelt szerepet. A tárgyalások szüneteiben a Gödöllőn működő művészeti csoportok mutatkozhatnak be, de erről még folynak az egyeztetések.

 

Forrás: hvg.hu

 

Megosztás

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be!

Nincsenek hozzászólások.